top of page
uitvaartverzekering

Wel of geen uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt (een deel van) de kosten van een uitvaart. Veel Nederlanders kiezen ervoor om deze verzekering af te sluiten, om financiële verrassingen na een overlijden enigszins te beperken. Op dit moment kost een gemiddelde uitvaart zo’n € 7000, maar dat bedrag kan snel oplopen, afhankelijk van de wensen. Een uitvaartverzekering is niet verplicht, er zijn verschillende manieren om een uitvaart te bekostigen. Wil je weten hoe het kostenplaatje van jouw eigen uitvaart eruit ziet? Ga dan eens een vrijblijvend gesprek aan om je te oriënteren. In principe ben je bij alle verzekeraars vrij in de keuze voor een uitvaartverzorger, hoewel er bepaalde voorwaarden aan verbonden kunnen zijn. Verzekeraars maken onderscheid tussen een kapitaalverzekering en een naturaverzekering.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering keert de verzekeraar geen geldbedrag uit, maar biedt diensten en materialen aan die nodig zijn voor het regelen van de uitvaart. Denk hierbij aan de laatste verzorging, het opbaren, de kist, het vervoer en rouwdrukwerk. Als nabestaande heb je daardoor minder keuzevrijheid, tenzij je bereid bent bij te betalen. De materialen die door de verzekering worden gedekt, zijn vaak de meest eenvoudige opties. Je kunt echter kiezen voor een duurder niveau, waarbij meer diensten en materialen zijn inbegrepen. Een naturapakket vertegenwoordigt een bepaalde geldsom, die ook kan worden uitgekeerd.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering keert de verzekering na het overlijden van de verzekerde een vast geldbedrag uit aan de nabestaanden. Bij het afsluiten van de verzekering wordt dit bedrag bepaald, maar het kan eventueel tussentijds worden aangepast, bijvoorbeeld omdat in de loop der jaren het prijspeil is gestegen. Je betaalt maandelijks een premie, waarvan de hoogte afhangt van het verzekerde bedrag en de leeftijd van de verzekeringnemer. De nabestaanden kunnen het vrijgekomen bedrag naar eigen wens besteden voor het regelen van de uitvaart.

uitvaartverzekering
uitvaartverzekering

Contact met onze uitvaartbegeleiders

Wij nemen contact met je op

bottom of page