top of page
Wat doen bij overlijden

Wat te doen bij overlijden?

Na het overlijden van een dierbare moeten er binnen korte tijd veel zaken geregeld worden. Dit kan overweldigend zijn, zeker in combinatie met de emoties die gepaard gaan met het besef dat een geliefd persoon niet meer aanwezig is. Neem in de eerste uren na het overlijden even de tijd om tot rust te komen. De uitvaartbegeleiders van Siebrand Uitvaartbegeleiding staan voor je klaar zodra je eraan toe bent. We zijn er in de komende dagen om je te ondersteunen en houvast te bieden. Hieronder vind je alvast een checklist. De rest regelen we samen.

1

Bel de huisarts

   Is je naaste thuis overleden? Neem dan contact op met de huisarts die de officiële verklaring van overlijden opstelt. In de avonden en in het het weekend kun je de dienstdoende huisartsenpost bellen.

2

Licht andere naasten in
en bel Siebrand

   Breng andere naasten op de hoogte van het overlijden en neem contact op met Siebrand Uitvaartbegeleiding. Een van onze uitvaartbegeleiders staat klaar om je stap voor stap te begeleiden.

Wij zijn dag en nacht bereikbaar op:

038 - 333 22 80.

3

Leg alvast spullen klaar

Bespreek met andere nabestaanden wie eventueel bij de laatste verzorging aanwezig wil zijn. Zoek kleding en andere items uit voor de overledene, zoals sieraden, een bril en het kunstgebit. Zoek ook de gegevens op van de uitvaartverzekering.

Wat doen bij overlijden
Wat doen bij overlijden

De dagen tussen het overlijden en de uitvaart

Siebrand Uitvaartbegeleiding logo element

In Nederland mag iemand die is overleden niet eerder dan 36 uur na het overlijden begraven of gecremeerd worden en niet later dan 6 werkdagen na het overlijden. Gedurende deze periode wordt de overledene opgebaard, thuis, in een uitvaartcentrum, of in ons Afscheidshuis in Kampen. We onderhouden dagelijks contact om ervoor te zorgen dat alle details voor de uitvaart worden afgestemd. We luisteren, denken mee en organiseren samen een afscheid dat het leven van jouw dierbare weerspiegelt.

bottom of page