top of page
Siebrand Uitvaartbegeleiding Uitvaartwensen bespreken

Bespreek je uitvaartwensen met ons

Denk je na over jouw eigen uitvaart of die van een naaste? Bij Siebrand Uitvaartbegeleiding helpen we je om jouw wensen helder te krijgen. In grote lijnen of tot in de kleinste details, jij behoudt de regie. We nemen de tijd om je uitgebreid te informeren. De keuzes die je maakt bieden jou rust en geven nabestaanden houvast in de toekomst.

Siebrand Uitvaartbegeleiding Uitvaartwensen bespreken bloemen bij uitvaart
Siebrand Uitvaartbegeleiding Uitvaartwensen bespreken uitvaartkist

Inzicht in de kosten voor
een uitvaart

Wat kost een uitvaart? Het is een vraag die we regelmatig horen. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Begraven of cremeren, het aantal gasten, de locatie; elk detail telt mee. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Siebrand Uitvaartbegeleiding element logo
oriënteren uitvaart

Begraven

De keuze tussen begraven en cremeren is uiterst persoonlijk. Begraven biedt de mogelijkheid voor een centrale plek om te herdenken. Sommige families kiezen voor een familiegraf of een laatste rustplaats dichtbij een dierbare. Begraven is over het algemeen kostbaarder dan cremeren, mede door grafrechten en onderhoud.

Cremeren

Steeds meer mensen kiezen voor crematie. Na crematie is er vaak geen graf, tenzij de urn wordt bijgezet. Nabestaanden kunnen de urn behouden, de as verstrooien of verwerken in een sierraad. Cremeren is doorgaans een kostenefficiënte en duurzamere optie dan begraven.

Siebrand Uitvaartbegeleiding Uitvaartwensen bespreken cremeren en begraven

Natuurbegraven

Op speciale plekken te midden van de prachtige Nederlandse natuur liggen de serene natuurbegraafplaatsen. Steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven, niet alleen vanwege duurzaamheid, maar ook vanwege de rust en verbondenheid met de natuur. Er zijn wel specifieke voorschriften voor natuurbegrafenissen; biologisch afbreekbare kleding, sieraden en kisten zijn vereist. Markering met traditionele grafmonumenten is niet toegestaan, maar een bescheiden houten bordje vaak wel. Op een natuurbegraafplaats voel je de kalme sfeer van een natuurgebied en je hebt de vrijheid om zelf een plek te kiezen die resoneert met de natuurlijke schoonheid om je heen.

bottom of page